2021.09.22
Móric
Kezdőlap Címlap Hosszú Katinka számára véget ért a tokiói olimpia

Hosszú Katinka számára véget ért a tokiói olimpia

Csalódást keltve, érdem nélkül zárta a tokiói olimpiát Hosszú Katinka. A háromszoros olimpiai bajnok úszó csütörtökön a 20. helyen zárt 200 háton, ezzel pedig végetek ért szárára az idei nyári játékok.

Hosszú Katinka 2:12.84 perccel a harmadik előfutamban a hatodik helyen zárt 200 méter háton Tokióban, ám ezzel összesítésben csak a 20. helyen zárt, így nem jutott középdöntőbe – ezzel pedig véget ért neki az olimpia.

„Odaálltam, nekimentem, de ez valóban már csak szenvedés volt – nyilatkozta Hosszú a Nemzeti Sportnak. – Egyértelmű, hogy az egész felkészülésemből az hiányzik, ami korábban a kulcs volt: a versenyzés. Én erre álltam be hosszú évek óta, és hiába próbáltuk ezt mással helyettesíteni, egyszerűen nem sikerült úgy. A gyorsasági állóképességet mindig a versenyeken szereztem meg, és az most megállapítható, hogy ez most nincs meg: akárhogy is variáltam az úszásokat, a vége ugyanaz lett. Most tartok egy kis szünetet, végigveszem, mi miért történt, aztán az ISL-szezonban visszatérek a medencébe.”

Indirekt/NSO