KezdőlapBelföldHorgászol? El ne feledkezz egy fontos határidőről!

Horgászol? El ne feledkezz egy fontos határidőről!

A horgászoknak február 28-áig kell leadnia a 2023. évi állami horgászjegy és fogási naplót, aki elfelejti a határidőt, az később csak emelt áron válthat 2024-re állami horgászjegyet.

A 2023. évi állami horgászjegy és fogási naplót az okmány tulajdonosának legkésőbb február 28-ig kell leadnia, vagy ajánlott küldeményként postai úton elküldenie a forgalmazónak – emlékeztet a Magyar Országos Horgász Szövetég. Tehát hiába 29 napos idén a február, a határidő nem tolódik ki!

A leadás előtt a naplóban szereplő fogásokat nyilvántartott halgazdálkodási vízterületenként és halfajonként kell összesíteni, illetve összegezni a horgászattal töltött napok számát.

Amennyiben az okmány tulajdonosa a fogási naplót egyáltalán nem, vagy nem időben adja le, esetleg a benne szereplő fogásokat nem összesíti, az adott évben állami horgászjegyet csak emelt áron válthat. Ez a díjmentességben nem részesülő személyek esetén a mindenkori díj kétszerese, díjmentességben részesülő személyek esetén – a gyermek horgászok kivételével – az állami horgászjegy díjának megfelelő összeg, azaz ötezer forint.