KezdőlapCímlapFéltve őrzik a titkot, hol nyugszik Benedek Tibor

Féltve őrzik a titkot, hol nyugszik Benedek Tibor

Még a nemrég elhunyt Benedek Miklós sem árulta el közeli barátainak semmit fia temetésével vagy a sírhellyel kapcsolatban.

Fájdalmasan szomorú időszak ez, néhány éven belül immáron másodjára kell a gyásszal megbirkóznia a Benedek családnak. 2020-ban a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, Benedek Tibor hunyt el, január elején pedig édesapja, a Nemzet Színésze címmel kitüntetett Benedek Miklós színész.

Apa és fia között nagyon szoros volt a kapcsolat, éppen ezért sokan azt gondolták, egymás mellett helyezik őket örök nyugalomra. Azonban nem így történt, hiszen a Kossuth-díjas művész a Farkasréti temetőben nyugszik, a legendás sportoló sírhelyét viszont a mai napig rejtély fedi, a temetésén csak a szűk család lehetett jelen.

Tibor tisztelői a mai napig szeretnék tudni, hol róhatnák le kegyeletüket. A színész temetése után sokan tették fel a kérdést a közösségi oldalakon, hová vihetnének egy szál virágot és egy mécsest, hogy a legendás pólóbajnokra emlékezzenek. Ám még most sem publikus, hol nyugszik a legenda. A vízilabdás csapattársak, barátai sem voltak ott a búcsúszertatáson.

A Blikk most a rajongók kérdéseire próbált választ találni. Információik szerint a család kérése volt, hogy legyen titkos Tibor búcsúztatója, mert szerették volna szűk körben, megélni a fájdalmas pillanatokat. A sírhelyét sem árulták el a jelenlévőkön kívül senkinek, mert nem akarják, hogy az zarándokhellyé váljon. Még Benedek Miklós sem árulta el közeli barátainak semmit fia temetésével vagy a sírhellyel kapcsolatban. Mindent magában tartott.

– Nem mondott semmit, én pedig nem kérdeztem tőle soha. Tudtam, hogy nagyon fájdalmas számára Tibor halála és nehezen beszél róla. Most már viszont együtt lehetnek odafenn… – fogalmazott a Blikknek Szacsvay László.

Valószínűleg már soha nem derül ki, hol nyugszik a legendás vízilabdázó

Indirekt/Blikk