KezdőlapCímlapHoppá! Végelszámolás alatt Vajna Tímea cége

Hoppá! Végelszámolás alatt Vajna Tímea cége

Megszünteti a néhai férje vagyonát kezelő céget Vajna Tímea, aki már nem jogosult a cégjegyzésre, kivette az összes profitot és az eredménytartalékot is majdnem teljesen kiürítette.

A lekérdezett cég jelenleg felszámolási/végelszámolási/csődeljárás alatt áll – olvasható a cégadatbázisban Vajna Tímea cége, az AV Investments Befektetési Kft. nevére keresve. A cég, amely korábban elhunyt férje, Andy Vajna vagyonát kezelte azért még hozott tavaly 3,9 millió dollár (1,4  milliárd forint) profitot, ami jó egymillió dollárral – nagyjából a harmadával – magasabb volt, mint az előző évben. 

A végelszámolást kiszúró Blikk emlékeztet, hogy Vajna Tímea már korábban jelezte ebbéli szándékát. A cég már nincs is a nevén: a cégjegyzésre egy végelszámoló jogosult. Ezt az éves beszámolóhoz csatolt kiegészítő melléklet is megerősíti, ebben azt írják, hogy A Társaság vezetősége 2024-ben tervezi a vállalkozás megszüntetését végelszámolással. 

A dokumentumból az is kiderül, hogy ki is ürítették a céget: a 2 859 293 dollárnyi (egymilliárd forint az aktuális árfolyamon) eredménytartalékát – mindössze egy dollárt hagyva benne – az év során teljes egészében kifizették osztalékként, és a zárás után hasonlóan döntöttek a 2023-as adózott eredménnyel is, az alapító Cinergi Entertainment, L.L.C javára, amelynek két alapítója közül az egyik Vajna Tímea.