KezdőlapCímlapBajnokok Ligája: hatodszor is Európa trónján a győriek

Bajnokok Ligája: hatodszor is Európa trónján a győriek

A Győri Audi ETO KC hatodik alkalommal nyerte meg a női kézilabda Bajnokok Ligáját, mivel végig vezetve 30-24-re legyőzte a német Bietigheimet a budapesti négyes döntő vasárnapi fináléjában.

Akkor kezdjük el ízlelgetni azt, hogy immár hatodszor lett BL-győztes a Győr, ráadásul mindezt úgy, hogy a hazai porondon sem a bajnokságot, sem a kupát nem tudta elhódítani. Most viszont 30-24-re legyőzte a német Bietigheimet a budapesti négyes döntő vasárnapi fináléjában, így idén sem maradt trófea nélkül a csapat.

Budapest, 2024. június 2. A gyõri csapat szurkolói a nõi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntõjének fináléjában játszott Gyõri Audi ETO KC – SG BBM Bietigheim mérkõzésen a budapesti MVM Dome-ban 2024. június 2-án. MTI/Purger Tamás

Ana Gros és Kari Brattset hat-hat, Győri-Lukács Viktória öt góllal, Silje Solberg 42 százalékos hatékonysággal, 16 védéssel járult hozzá a sikerhez. A győriek – akik egyszer sem voltak hátrányban az egész mérkőzésen – tizedszer játszottak döntőt a legrangosabb európai kupasorozatban és hatodszor – 2019 után először – győztek. Korábban az EHF Kupában négyszer, a KEK-ben egyszer voltak finalisták, de azokat elveszítették.