2022.01.29
Adél
Kezdőlap Címlap Hoppá: szexuális zaklatással vádolják Neymart, aki tagad

Hoppá: szexuális zaklatással vádolják Neymart, aki tagad

A Nike és Neymar közötti szponzorációs megállapodást tavaly véget ért. Most kiderült, azért szakított az amerikai sportszergyártó a világ egyik legismertebb labdarúgójával, mert az szexuálisan zaklatta egyik alkalmazottjukat.

A Wall Street Journal arról ír, hogy a brazil futballista molesztálta a Nike egyik alkalmazottját, ezért az amerikai múlti tavaly azonnal felbontotta a szponzori szerződést, amelynek eredetileg még nyolc évig kellett volna folytatódnia. Az amerikai lap úgy tudja, hogy a 29 éves támadó szexuálisan zaklatta a Nike egyik marketingasszisztensét. A nő 2016-ban kollégáinak arról mesélt, hogy az akkor még Barcelona-játékos egy New York-i szállodában orális szexre akarta kényszeríteni. A hölgy aztán 2018-ban panaszt tett a Nike-nál, és ismertette az esetet a vállalat HR-vezetőjével és ügyvédeivel.

„A Nike azért szüntette meg a sportolóval való kapcsolatát, mert az nem volt hajlandó együttműködni egy alkalmazottunkkal szemben elkövetett jogsértések kivizsgálásában. Helytelen lenne tőlünk, ha olyannal vádolnánk bárkit, amit nem tudunk bizonyítékokkal alátámasztani – nyilatkozta Hilary Krane, a Nike jogtanácsosa. – 2019-ben alkalmazottunk kérte az ügy folytatását, ezután azonnal cselekedtünk. A kezdetektől fogva komolyan vettük az ügyet és alkalmazottunk állításait.”

A kínos ügyben megszólalt Neymar szóvivője is, aki elmondta, alaptalan támadás érte ügyfelét, a történetnek semmi köze a valósághoz. Hozzátette, Neymar és a Nike kereskedelmi, szakmai okok miatt szakítottak. A Paris Saint-Germain labdarúgója azóta a Pumával dolgozik együtt. Egyébként a 29 esztendős brazil focistát nem először vádolják szexuális zaklatással, 2019-ben egy brazil nő azt állította róla, hogy egy párizsi szállodában megerőszakolta. A vádat később bizonyítékok híján elvetették.

Indirekt/Index