2020.10.31
Farkas
Kezdőlap Címlap Hoppá: Dzsudzsák Balázs ennyit keres majd az NB2-es Debrecenben

Hoppá: Dzsudzsák Balázs ennyit keres majd az NB2-es Debrecenben

Klublegendával erősít a Debrecen labdarúgócsapata, amely Dzsudzsák Balázzsal a soraiban juthat vissza az NB2-ből az élvonalba.

A 108 mérkőzéssel, Király Gáborral (44) társbérletben válogatottsági rekorder középpályás információink szerint hétfőig írhatja alá szerződését régi-új klubjával, amelyet 2004 és 2008 között már szolgált, mielőtt a holland PSV Eindhovenbe igazolt. Azóta megjárta Oroszországot, Törökországot és az Egyesült Arab Emírségek több klubját is, legutóbbi csapata az al-Ain volt.

Ázsiában évi 1 milliárd forintnak megfelelő összeget is megkeresett. Erre a másodosztályú Lokinak nincs anyagi forrása, de ettől függetlenül a március óta egyetlen meccset sem játszó Dzsudzsák örömmel jön haza – írja Blikk.

„Nincs most játékban. A nyár elején adtunk neki egy ajánlatot. A DVSC-nél van egy kereseti korlát, senkivel sem teszünk kivételt, még Dzsudzsákkal sem. Ám azt mondta, ha nem talál csapatot, akkor szívesen visszatér és segítene a DVSC-nek. Folyamatos volt a kapcsolat Balázzsal és menedzserével azóta is” – mondta Kósa Lajos (56), a város korábbi polgármestere a Debreceni TV-nek.

Úgy tudjuk, a klub legkiemelkedőbb labdarúgói 10 ezer eurót (3,6 millió forintot) kaphatnak havonta. Dzsudzsák Balázs az NB II legértékesebb játékosa lesz a Transfermarkt szakportálon jegyzett 1,6 millió eurós (576 millió Ft-os) eszmei árával, vagyis bizonyára ő is ennyit keres majd a klubnál havonta. Persze könnyen elképzelhető, hogy hosszabb távon tervez, s visszavonulása után az egyesület vezetőségében is komoly pozíciót kaphat.

Indirekt/Blikk