2022.12.03
Ferenc, Olívia
Kezdőlap Címlap Hollandia is továbbjutott a labdarúgó Európa-bajnokságon: 2-0-ra győzte le Ausztriát

Hollandia is továbbjutott a labdarúgó Európa-bajnokságon: 2-0-ra győzte le Ausztriát

Hollandia nagy csatában 2-0-ra nyert Ausztria ellen, ezzel a második meccsét is megnyerte az Európa-bajnokságon. Ez a siker azt is jelenti, hogy Frank de Boer csapata az olaszok és a belgák után továbbjutott a csoportjából.

A hollandok nagyon megpörgették az első félidőt. Az osztrákok nehezen találták meg a ritmust az elején. Később aztán igen, de Memphis Depay egymaga lezárhatta volna már az első félidőben a meccset. A 11. percben büntetőből volt eredményes, David Alaba egy szerencsétlen mozdulatát videózták le.

Aztán Depay kétszer is beköszönhetett volna. Főleg arra nehéz szavakat találni, amit a 40. percben hagyott ki. Csak az üres kapu volt vele szemben. De voltak a leendő Barcelona-futballista ziccerei mellett is lehetőségei a holland csapatnak.

Az osztrákok becsületére legyen mondva, a második félidőben sem lassítottak. Elérhető közelségben érezték a pontszerzést, amiért mindent el is követtek. A hollandok támadásaiban is benne volt a gólveszélyes, és legalább a második játékrészben kevesebb lett a durva és felesleges szabálytalanság.

A 60. percben megint egy kihagyhatatlannak tűnő ziccer maradt ki az osztrák kapu előtt. Veszélyes játékot játszottak a hollandok, mert az osztrákokban bármikor benne volt a gól. Aztán a 67. percben eldőlni látszott, Malen kapott zseniális kiugratást, majd önzetlenül Denzel Dumfries-zel rúgatott gólt. Az ukránok elleni győztes gól szerzője a második meccsen is betalált.

Az osztrákok 0-2 után sem lassítottak. Tiszteletet parancsoló volt az a hozzáállás, ahogy kilencven percen keresztül hajtották a labdát. Ez most nem sikerült. Mivel ebben a csoportban az ukránoknak és az osztrákoknak 3-3 pontjuk van, könnyen lehet, hogy bármi is lesz az utolsó fordulóban e két csapat között az eredmény, mindketten továbbjutnak.

Ezzel az is eldőlt, hogy Hollandia lesz az egyik csapat, amely Budapestre jön majd nyolcaddöntőt játszani. Az ellenfelül a D-, E-, F-csoport harmadik helyezettje lesz majd.

Indirekt/Blikk