2024.02.23
Alfréd
Kezdőlap Címlap Hibátlan játék: a spanyolokat verve olimpiai bronzérmes a magyar férfi vízilabda-válogatott

Hibátlan játék: a spanyolokat verve olimpiai bronzérmes a magyar férfi vízilabda-válogatott

A magyar férfi válogatott kaparintotta meg az olimpiai bronzérmet, miután egy kifejezetten hektikus meccsen 9-5-re győzte le Spanyolországot, a sok kiállítás miatt a végére már csak nyolc játékosunk maradt, de így is meglett a harmadik hely.

Az első negyedben a spanyolok hozták el a labdát, aztán Jansik Szilárd gyors kiállítása után, még az első percben, meg is szerezték a vezetést. Manhercz Krisztián gyorsan egyenlített, majd egy négyperces gólcsend következett, amelyet Zalánki Gergely bombája tört meg aztán. Az első játékrészben aztán még három gól született, igazságos elosztásban, mindegyik gól emberelőnyből született és 3-3-ra álltak a csapatok.

A második negyedben sem tudott ellépni egymástó a két csapat. Az elején mi szereztük meg a vezetést Jansik kiváló ejtésével. Majd Hosnyánszki, vélhetően utolsó olimpiáján, ismét vezetést szerzett, de a spanyolok tapadtak, újból kiegyenlítettek, és 5-5 lett az állás a félidőben. Feltűnően sok volt a kiállítás, a spanyolok mind az öt gólja előnyből esett. Összesen 17 kiállítás volt, nálunk 11.

A harmadik negyedben is a magyar csapat szerezte meg a vezetés, de aztán jött a tizenkettedik kiállításunk. Hiába próbáltunk kétgólos előnyre szert tenni, nem sikerült. Elől kétszer is kontrát fújtak ellenünk, de szerencsére hátul Nagy Viktor kétszer is fejjel hárított. Egyetlen gól esett ebben a játékrészben. Folyamatos volt a bunyó a medencében, a bírók rendesen szét is fújták a meccset.

Az olimpia utolsó negyed is jól kezdődött, megint Vámos talált be, a második félidőben ő volt az egyetlen gólszerző addig. A játékrész felénél már a harmadik játékosunk pontozódott ki. Ettől függetlenül Angyal Dániel első góljával már hárommal vezettünk. Fél kézzel már fogtuk a bronzérmet.

A spanyolok lehozták a kapust, kontrát fújtak ellenük, megúsztunk és Varga Dénes az üres kapuba talált, 2:35-tel a vége előtt 9-5 volt már ide. Ezzel gyakorlatilag el is dőlt a meccs. A kettős előnyt is kivédekeztünk úgy, hogy már négyen kipontozódtak közülünk. Nem is erőltette aztán már senki a támadást, mi sem mentünk előre, a spanyolok is lemondtak a támadásról. A második félidőben nem kapott gólt a csapat. Bronzérmes lett a válogatott.

Indirekt/Blikk