KezdőlapCímlapHajdú Péter ledöbbent, Ludo inkább a légiót választotta, mint a börtönt

Hajdú Péter ledöbbent, Ludo inkább a légiót választotta, mint a börtönt

A műsorvezető harcedzettnek számít, már ha háborús övezetnek tekintjük a Frizbi TV stúdióját, ahol gyakran vív kemény szócsatákat interjúalanyaival. 

Hajdú Péter vállaltan pacifista, vagyis a lehető legtávolabb áll tőle az erőszak, de pláne a fegyver használat. Még az sem jutott eszébe soha, hogy megszerezze a fegyverviselési engedélyt, hogy adott esetben megvédhesse szeretteit és otthonát. Ugyanakkor mélyen tiszteli azokat, akik a haza, vagy akár egy globálisabb egység védelmében hivatásos katonának állnak, és ha kell, fegyverrel is védelmezik a határokat.

 A Frizbi TV YouTube csatorna házigazdája Ludóval beszélgetett, aki 19 éven át szolgált a Francia Idegenlégióban, ahová a bűne elől menekült. A Bors cikke szerint a műsorvezetőre mély benyomást tett Ludo, akit nagyon más fából faragtak, mint Pétert, vagy a legtöbbünket.

– Ludo annak idején belekeveredett egy bűncselekménybe, ahol sofőr volt. Tény, hogy a hatóságok elől menekült, amikor felvidéki magyarként elhagyta Szlovákiát és beállt az idegenlégióba, de lássuk be, keményebben fizetett a bűnéért, mintha egyenesen a börtönbe sétál be anno. Hiszen számos alkalommal nézett farkasszemet a halállal, mindenféle fegyveres konfliktusban.

 A lebukása egyébként banális volt, hiszen miután leszerelt, francia állampolgárságért folyamodott és ekkor derült ki, hogy a légióban felvett álnév mögött ki is van. Nem kapott választ a kérvényére, de azonnal felkerült az Interpol körözési listájára és amint átlépte a határt, lecsaptak rá. Végül nem kellett négy évet ülnie, de a lényeg, hogy nem úszta meg a börtönt  – magyarázta Hajdú Péter.