2023.09.28
Vencel
Kezdőlap Címlap Hagi üzlettársa lett Rivaldo!

Hagi üzlettársa lett Rivaldo!

Az 1999-ben aranylabdás, 2002-ben világbajnok brazil labdarúgó a román bajnoki címvédő futballklub részvényese lett.

A román bajnok Farul Constanta futballklub részvényese lett a legendás brazil játékos, Rivaldo – közölte a klub a hivatalos honlapján. Az 1999-ben aranylabdás, 2002-ben világbajnok, 2015-ben visszavonult brazil labdarúgó a klub részvényeinek 10 százalékát vásárolta meg. Az egyesület játékosa Rivaldo fia, Rivaldinho, valamint a veje, Gustavo Nascimento da Costa.

A jelenleg a román Superliga 10. helyén álló Farul többségi tulajdonosa és edzője a korábbi 124-szeres román válogatott Gheorghe Hagi. A Farul 2021-ben fuzionált a Hagi által 2009-ben alapított és vezetett, utánpótlás-nevelésre alapozó, kétszeres román bajnok Viitorul Constanta csapatával.

A klub elnöke a Hagival együtt a román labdarúgás úgynevezett Aranygenerációjához tartozó Gheorghe Popescu, szakmai igazgatója pedig a Hagi jobbkezének számító, kolozsvári származású, pályafutását a helyi Universitatea csapatánál kezdő Jaskó Zoltán.

“Egy ideje követem a román labdarúgást és elég jól ismerem a bajnokságot. Romániának mindig jó játékosai voltak, erőt képviselt a nemzetközi labdarúgásban, főleg Gheorghe Hagi idejében. Meglepődtem néhány évvel ezelőtt, amikor megtudtam, hogy visszavonulását követően így bekapcsolódott: hihetetlennek találtam. Nem hallottam még olyat, hogy egy ekkora játékos a szenvedélyébe fektesse a vagyonát. Azt hiszem, hogy az eredmények választ adnak minden kérdésre” – idézte Rivaldót a klub közleménye.