2021.10.21
Orsolya
Kezdőlap Címlap Gyerekkorában amputálni akarták a lábát, ma ő a Real Madrid sztárja

Gyerekkorában amputálni akarták a lábát, ma ő a Real Madrid sztárja

Ferland Mendy esete mutatja, még akkor sem szabad feladni, amikor minden kilátástalannak és reménytelennek tűnik az ember életében.

A spanyol Real Madrid futballistája volt a hőse az olasz Atalanta elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőnek. A francia válogatott balhátvéd hatalmas gólt lőtt a két gárda összecsapásán, aminek köszönhetően a madridiak 1-0-ra megnyerték az összecsapást.

Könnyen lehet, Mendynek a gólöröme közben eszébe jutott, mennyire meggyötörte őt korábban a sors. Gyermekkorában súlyos csípőbántalmai voltak, az orvosok azt mondták, soha nem lesz belőle profi futballista. Sőt még az is szóba került, amputálni kell a lábát.

– Nagyon nehéz időszak volt számomra, amit soha nem felejtek el. Ízületi gyulladást diagnosztizáltak a csípőmben, ami elfertőződött, így műteni kellett. Az operáció után az orvosok azt mondták, búcsút inthetek a futballistakarrieremnek. Volt olyan pont, amikor az amputációt tartották a legjobb megoldásnak – emlékezett vissza a labdarúgó.

Jó ideig kerekesszékhez volt kötve. Ráadásul amint újra felállhatott, azonnal elesett, ugyanis nem tudott járni…

– Semmi erő nem maradt a lábaimban, túl sokáig nem használtam őket. Végül sikerült újra megtanulnom járni. Mindig hittem benne, hogy egy nap ismét focizhatok. Sokan ezt lehetetlennek tartották, de én hangsúlyoztam, hogy visszatérek a pályára – fogalmazott Mendy, akit 2019-ben vett meg a Real a Lyontól. – Hihetetlen, milyen mélységekből jutottam el a Real Madridba. Eleinte meg is voltam szeppenve a sok sztár láttán. Nagyobb a nyomás rajtam, mint amikor járni tanultam, mert akkor tudtam, hogy nincs veszítenivalóm.

Zinédine Zidane (48), a Real francia vezetőedzője a diadal után elárulta, nem számított rá, hogy majd Mendy vezeti győzelemre csapatát.

– Ezt a figurát nem gyakoroltuk edzésen, nem Ferland-nak kellett volna ellőnie a labdát. Persze nagyon örülök, hogy végül így döntött – mondta mosolyogva a szakember, akinek együttese a svájci Remo Freuler (28) kiállítása miatt több mint 70 percen keresztül emberelőnyben játszhatott a meccsen.

Indirekt/Blikk