2022.06.25
Vilmos
Kezdőlap Bűnügy Gomba helyett kannabiszültetvényt találtak a zsaruk

Gomba helyett kannabiszültetvényt találtak a zsaruk

A budafoki rendőrök és a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei komoly kábítószertermesztőt fogtak Budapesten. A budatétényi pincészetben hivatalosan gombát tenyésztettek, ám valójában kábítószert termesztettek.

A nyomozás adatai szerint a 42 éves V. Zoltán édesanyja gombapincészetét használta arra, hogy rejtve maradjon a kannabiszültetvénye. A XXII. kerületi rendőrök a férfi elfogására a Terrorelhárítási Központ egységeit kérték fel, mert kiderült, hogy a gyanusított sportlövőként tartási engedéllyel rendelkezik több maroklőfegyverre – írta a police.hu.

A pincészet átvizsgálása során kiderült, hogy a két részből kialakított hely egyikében kiépített szellőztetőrendszer, a másikban 279 tő kannabisz és a növények termesztéséhez szükséges eszközök vannak. 

A rendőrök a férfi martonvásári lakására is kiterjesztették a kutatást, ahol több olyan nagy értékű tárgyat foglaltak le, melyek bűncselekményből származhatnak; a férfitől több mint 10 millió forint értékben foglaltak le két autót, egy túramotort és négy karórát.