2021.09.22
Móric
Kezdőlap Címlap Függőségéről vallott Csonka András

Függőségéről vallott Csonka András

Sosem tartotta magát addiktív alkatnak Csonka, azonban egy idő után teljesen az okostelefonja hatása alá került. Akkor jött számára a felismerés, amikor szervizbe került a készülék.

A telefonja lett Csonka Pici drogja. A színész eljutott a felismerésig, ám jelenleg ötlete sincs, hogyan szabadulhatna a képernyő fogságából.

– Álmomban sem gondoltam volna, hogy azt fogom mondani magamról bármilyen aspektusban is, hogy függő lettem – kezdte a Borsnak Csonka András, aki kénytelen volt belátni: nem tud létezni a telefonja nélkül. – Szorongok és bepánikolok, ha nem tudom bekapcsolni, mert nem találom a töltőjét. Rosszul vagyok attól, ha nincs térerő, attól meg mentsen meg az isten, hogy hétvégén romoljon el, amikor zárva van a szerviz. Egész nap online vagyok az Instagramon, a Facebookon és a TikTokon, de a hírportálokat is félóránként frissítem. Nem szeretnék lemaradni semmiről, elvonási tüneteim lesznek a telefonom hiányában – vallotta be Csonka, aki nyaralás közben sem válik a készülékétől.

– Nem érdekel az alkohol, a cigaretta és drogok, pontosabban a telefon az én drogom. Imádok netezni, és mivel nagyon kommunikatív vagyok, ezt valamilyen módon ki kell élnem. Bár az internet egy óriási adomány, sokkal nyugodtabb volt az életünk a mobilok megjelenése előtt. Az állandó online jelenlét korában kevesebb időt töltünk személyesen a barátainkkal, sőt tulajdonképpen magányosak vagyunk a telefonunkkal. Sok mindentől megfosztjuk így magunkat.

Indirekt/Bors