2023.12.09
Natália
Kezdőlap Belföld Felakasztotta magát a cellájában az ítélethirdetés után a győri pedofil

Felakasztotta magát a cellájában az ítélethirdetés után a győri pedofil

Önkezével vetett véget az életének a zárkájában egy férfi a Győr-Moson-Sopron Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben múlt szerdán a hajnali órákban. Az öngyilkost nyolc nappal a halála előtt, június 22-én ítélték nem jogerősen kilenc év börtönre.

Fotó: RTL

A Blikk értesülése szerint az a pedofil férfi volt az, aki egy vásárolt gyerekkel akart szexelni Győr egyik parkolójában még március végén. H. Ervin abban a hitben volt, hogy a lakókocsiban egy 10 éves fiú várja, de a zsaruk csőbe húzták és lecsaptak rá.

– Az ügyfelem valóban öngyilkos lett, a zárkájában lévő mosdóban oltotta ki az életét. Ugyan többen is voltak a cellában, de erre a helyiségre senki nem láthatott rá, így elkerülhetetlen volt a tragédia. Nem tehetett róla senki – nyilatkozta a Blikknek a férfi védője, dr. Benkő Péter. – A búcsúlevelét is megtalálták, amiben a súlyos ítéletére hivatkozott. De írásában a bíró szerinte személyeskedő megjegyzéseit is nehezményezte.

A lap információja szerint H. Ervinnek volt gyermeke és felesége is, akivel azonban már elváltak. A büntetés-végrehajtási intézet közleményben azt írta, ugyan a személyzet gyorsan megkezdte a segítségnyújtást, amit a kiérkező mentők folytattak, de már nem tudtak segíteni rajta. A rendőrség a helyszíni szemle során az idegenkezűséget kizárta.

Az elsőfokú ítélet szerint a 42 éves H. Ervin a Snapchat önmegsemmisítő üzenetküldő internetes alkalmazáson keresztül felvette a kapcsolatot egy férfivel, akiről korábban megtudta, hogy megrendelés alapján olyan kiskorúakat közvetít, akikkel szexelhet. Az üzenetváltások során egy 10-11 éves fiút keresett orális aktusra és közösülésre. A szolgáltatásokért minden megkezdett 3 óráért 60 ezer forintot fizetett volna. A pénz átadása után a lakókocsiban lévő gyermek helyett a közelben tartózkodó rendőrök várták, akik az ügyet feltáró fedett nyomozók segítségével a férfit elfogták.