KezdőlapCímlapKoronavírus - Fegyveresek őrzik a rendet Vuhanban

Koronavírus – Fegyveresek őrzik a rendet Vuhanban

A város vezetése tényleg mindent megtesz, hogy érvényt szerezzen a karantén szabályainak.

Mintha csak egy katasztrófafilm képkockái elevenednének meg, amikor a Vuhan utcáin szolgálatot teljesítő fegyveres rendőröket ábrázoló felvételeket nézzük. A Youtube-on terjedő felvételek állítólag három napja készültek.

Egyre másra érkeznek a hírek és álhírek a vuhani korona-vírus okozta járványról. A hivatalos adatok ugyan ijesztők, de a szakemberek szerint pánikra semmi oka a világnak. A félelem mégis mintha sokkal gyorsabban és intenzívebben terjedne a kórnál. A városból most kimenekített emberek azonban semmi olyat nem mondanak, ami igazolná a pánikolók félelmeit. A szemtanúk elmondása szerint a helyi hatóságok most már igyekeznek mindent megtenni, hogy ne terjedjen tovább a vírus. Íme a VIDEÓ:

A legnagyobb problémát az okozza, hogy kiderült: a kinai hivatalnokok sokáig igyekeztek eltitkolni a problémát. Egy mai hír szerint volt például olyan orvos, aki időben figyelmeztetett az új vírus okozta veszélyekre. Ám ahelyett, hogy megfogadták volna a tanácsait, a rendőrség vádolta meg őt rémhírterjesztéssel. Az orvost azóta szintén fertőzéssel kezelik az egyik helyi kórházban.

A hivatalosan közölt adatok ezért, még a legtöbb szakember szerint is, jócskán elmaradnak a valóságos számoktól. A kétségbeesett védekezés jeleként karanténba zártak több mint ötven millió embert. Az utakat lezárták, a tömegközlekedési eszközök nem járnak. Gyakorlatilag megállt azélet abban a tartományban, ahol eddig közel 19 ezer fertőzöttet regisztráltak. A mostani képek tanúsága szerint az óvintézkedések fontosságát most már fegyveresek jelenlétével is igyekeznek nyomatékosítani a kínai hatóságok.