2021.06.20
Rafael
Kezdőlap Címlap Ezeket tapasztalta az olasz nő, akinek véletlenül négy adag Pfizer-vakcinát adtak be

Ezeket tapasztalta az olasz nő, akinek véletlenül négy adag Pfizer-vakcinát adtak be

Korábban a Blikk is beszámolt arról, hogy a toszkániai Massa városában egy 23 éves egészségügyi hallgatót egyetlen adag oltóanyag helyett csaknem egy teljes ampullával, azaz négy dózissal oltottak be.

„Fáj a fejem, fáradt vagyok, és nagyon megijedtem. De azért élek” – nyilatkozta a megdöbbentő eset után a 23 éves Virginia, majd hozzátette: az orvosok rögtön rájöttek, hogy hibáztak, amit közöltek is vele. Mivel úgy gondolja, bárkivel előfordulhatott volna, ezért fel sem merült benne, hogy feljelentést tesz az oltó orvos és az ápolónő ellen.

Azt viszont hangsúlyozta, ha egészségügyi következményei lesznek a túladagolásnak, valakinek vállalnia kell a felelősséget. Az orvosok még nem tudják biztosan, milyen következményei is lehetnek a véletlen túladagolásnak, mindenesetre eddig semmit nem tapasztaltak Virginián – írja az Index a Corrierre della Sera alapján.

Virginia szerint az is előfordulhat, hogy újból be kell adatnia az oltást, mert az orvosok szerint a túladagolás eredményezheti azt is, hogy nem képződnek antitestek a szervezetben. Azt azért hozzátette: ha szükség lesz rá, ismét beadatja az oltást, de csak és kizárólag egy dózist vállal.

Indirekt/Blikk