2021.10.17
Hedvig
Kezdőlap Belföld Ezeken a helyeken lehet csobbanni védettségi igazolvány nélkül

Ezeken a helyeken lehet csobbanni védettségi igazolvány nélkül

A jelenlegi járványügyi szabályok szerint csak védettségi igazolvánnyal lehet belépni a fürdőkbe, a szabadtéri strandok azonban a plasztikkártya nélkül is látogathatók.

A védettségi igazolvány az újraindítás egyik legfontosabb kelléke: azt igazolja, hogy birtokosa megkapta a koronavírus elleni valamelyik vakcinát, vagy átesett a fertőzésen. Ezért kérik el tőlünk, ha olyan helyekre akarunk betérni, ahol sokadmagunkkal összezárva töltjük az időt. Ugyanakkor szabadtéren a vírus fertőzőképessége jóval kisebb, erről tudományos konszenzus van. Ezért miközben a zárt fürdőkbe a jelenlegi járványügyi szabályok szerint csak védettségi igazolvánnyal lehet belépni, addig a szabadtéri strandok a plasztikkártya nélkül is látogathatók.

A Facebookon egész csoportok alakultak a védettségi igazolvány bemutatásának kibekkelésére. Ezen belül olyanok is, ahol az ilyen strandlehetőségeket összegzik. Ide kattintva láthatják a teljes listát. Mivel a szabadstrandokon jellemzően nem beülős vendéglátóhelyek, hanem büfék vannak, így ide sem szükséges az igazolás, a kiszolgálóknak pedig nem kell az ellenőrzéssel bíbelődniük.

A legtöbb fizetős strandon eddig még nem kellett belépőjegyet sem váltani, június 12-ével viszont elindult a hivatalos szezon, így tegnaptól ezeken is fizetni kell. Az Index összegyűjtött néhány oldalt, amelynek segítségével ez megúszható, mutatjuk is ezeket: