KezdőlapCímlapEz most komoly? Nem jogosult Hosszú Katinka edzői életjáradékára Shane Tusup

Ez most komoly? Nem jogosult Hosszú Katinka edzői életjáradékára Shane Tusup

Nem Tusupot, hanem tavaly elhunyt nagyapját, Bakos Lászlót jelölte meg az úszónő az életjáradékra jogosult edzőként a 2016-os riói olimpia előtt.

Nem jogosult Shane Tusup a Hosszú Katinka olimpiai érmei után járó edzői életjáradékra Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár szerint, írja a Hvg.hu. Schmidt erről a Nemzeti Sportrádióban beszélt. Az Index még június végén írt arról, hogy Hosszú Katinka volt férje és edzője beperelné az államot az életjáradék miatt, de Tusup végül nem indított pert.

Tusup 2012 és 2018 volt Hosszú edzője, az úszó ez idő alatt elért sikerei után havi 2 112 400 forint jár 35 éves korától kezdve, azaz májustól. Ugyanekkora összeg jár edzőjének is, de Hosszú nem Tusupot, hanem tavaly elhunyt nagyapját, Bakos Lászlót jelölte meg az életjáradékra jogosult edzőként a 2016-os riói olimpia előtt.

„Anélkül, hogy belemennék a részletekbe, valótlan az az állítás, hogy az olimpiát követően kell megjelölni, hogy ki az embernek a felkészítő edzője. Az is valótlan állítás, hogy bárkit meg lehet jelölni. Valójában csak azt, aki a törvényi feltételeknek megfelel” – jelentette ki Schmidt.

Az államtitkár arról is beszélt, Shane Tusup is aláírta azt a dokumentumot, amiben Hosszú Katinka a nagyapját jelölte meg. Schmidt hozzátette azt is, Tusup 2016-ban nem is felelt meg az egyik feltételnek, mert a kérelem benyújtásakor még nem volt magyar állampolgár.