KezdőlapBelföldEz kiverte a biztosítékot Herczeg Zoltánnál! 2 év 8 hónap letöltendő börtönbüntetést...

Ez kiverte a biztosítékot Herczeg Zoltánnál! 2 év 8 hónap letöltendő börtönbüntetést indítványoz az ügyész

A divattervező megkapta a hivatalos vádiratot arról, hogy mennyit kéne leülnie kábítószer birtoklásáért és fogyasztásáért.

Herczeg Zoltán a minap Instagram-posztban számolt be arról, hogy kézhez kapta a hivatalos vádiratot, amiből kiderül, hogy az ügyészség pontosan mennyi letöltendőt javasol. Bejegyzését azzal kezdte, hogy éppen egy éve, április 20-án szabadult 182 napos előzetes letartóztatásból a Venyige utcai fegyházból. Ekkor kezdődött 122 napig tartó házi őrizete – olvasható a 24.hu portálon.

„Az ügyemben összesen eltelt immáron két év alatt most először tudok hamarabb beszámolni érdemi történésről, mint a média, nem is értem, hogyan történhetett most ilyen” – vezette fel a friss fejleményeket Herczeg, majd a lényegre tért:

„Ugyanis ma megérkezett a hivatalos vádemelés az ügyészségről, melyben 2 év 8 hónap letöltendő börtönbüntetést, ill. 3 évre a közügyektől való eltiltást indítványoznak rám, igaz, a vád szerint már csak »megszerzéssel elkövetett« birtoklásért (tulajdonképpen fogyasztásért), mert időközben kiderült igazam, amit az elejétől kezdve meggyőződéssel hajtok. Ezért tulajdonképpen még hálás is lehetek a munkájukat korrektül végző rendőrségnek, nyomozóknak. Az is vagyok. Köszönöm! Amiért kevésbé vagyok hálás, az ez az indítvány a letöltendőről, ill. az ügyben felmerült több, mint 3, azaz három millió forintnyi »igazságügyi vegyészszakértői és toxikológus szakértői díj«, melyet ezen felül is meg kell majd fizessek »egyetemlegesen«” – olvasható a divattervező közösségi oldalán.

Mint írta, nem akarja sajnáltatni magát, „az van, ami van”, nagyon bízik a bíróság bölcsességében, ahogyan a társadalom és az őt ismerők, kedvelők helyes értékítéletében is. „Mindenki levonhatja a tanulságokat. Én is megtettem” – tette hozzá, majd azt kérte, aki anyagilag tudná őt támogatni, az vásároljon az oldalán.