2021.03.09
Franciska, Fanni
Kezdőlap Címlap Elhunyt Nathalie Delon - a gyönyörű színésznőt legyőzte a rák

Elhunyt Nathalie Delon – a gyönyörű színésznőt legyőzte a rák

Nathalie Delon francia színésznő-filmrendező-forgatókönyvíró, Alain Delon volt felesége 79 éves korában halt meg szerettei körében.

A rákbetegségben szenvedő Nathalie Delon csütörtökön, Párizsban, családja körében hunyt el – mondta el Nathalie és Alain Delon fia, Anthony az AFP-nek. A spanyol származású színésznő Francine Canovas néven született 1941-ben Marokkóban. 1962-ben érkezett Párizsba, ahol először modellként dolgozott. Első férje Guy Barthelemy volt, egy lányuk született, Nathalie. Egy szórakozóhelyen ismerte meg Alain Delont, akinek jegyese akkoriban Romy Schneider volt, de szerelmük miatt Delon felbontotta az eljegyzésüket. Los Angelesben telepedtek le, és hamarosan megszületett fiuk, Anthony. Házasságuk azonban nem volt hosszú életű, 1969 februárjában elváltak.

Színészi pályafutása A szamuráj című filmmel kezdődött, amiben együtt játszott Alain Delonnal. 1972-ben Richard Burton és Raquel Welch partnere volt a Kékszakáll című filmben, majd 1975-ben az Egy romantikus angol nő című vígjátékban is szerepet kapott. Az 1980-as évektől forgatókönyveket írt és filmrendezőként is kipróbálta magát (Azt mondják: baleset, Édes hazugságok). Roman Polanski Őrület című 1988-as filmjének pedig dalszerzője volt.

MTI/Indirekt