KezdőlapCímlapEgyre nagyobb a botrány a Republic zenekar körül

Egyre nagyobb a botrány a Republic zenekar körül

A frontember, Bódi László, azaz Cipő halála miatt eredeti formájában nem működhetett tovább az egyik legnépszerűbb magyar zenekar, a Republic, így kétfelé szakadt a csapat. 

Elsősorban a Republic névhasználatból adódik a probléma, ugyanis Boros Csabáék ezen a néven folytatták tovább Bódi László, Cipő halálát követően. A zeredeti zenekar második többségi daltulajdonosa, a zenekar hangszerelője és zenei rendezője, Tóth Zoltán András barátja halála után képtelen volt folytatni a közös munkát, úgy érezte, tiszteletlenség Cipő dalait az eredeti formációban előadni. 

Tóth Zoltán András 2013-ban kivált az eredeti Republicból, majd megalapította a Kék és Narancssárga Produkciót, így járja az országot. Fellépéseit beárnyékolja a mai napig, hogy sokszor feltüntetik a neve mellett a Republic nevét is, ebből adódnak a legnagyobb viták a korábbi zenésztársak között, ugyanis jogilag a Republic név már Boros Csabáékhoz tartozik. 

Ebből kifolyólag kezdődött el egy nyilvános háború a zenekar neve miatt, mivel Boros Csabáéknak nem tetszett, hogy Tóth Zoltán András is a Republicra hivatkozik a fellépéseken. Ezért azt találták ki, hogy minden bejegyzésük mellett feltüntetik azt a jelzőt, hogy valódi Republic, ezzel aláásva Tóth tekintélyét, aki akarata ellenére keveredett a helyzetbe, így nem soká reagált is Borosék akciójára.

Drága Barátaim! Ismételten egyetértünk! Jómagam sem örülök annak, ha a jelen zenekaromat félreérthetően és teliben „Republic” néven tüntetik fel egy plakáton. Merthogy erős szégyen ez rám nézve! Nekem is szóljatok, ha ilyet láttok! Válasszuk az eredetit! – én is azt mondom. :)) 1990 és 2013 között kell keresni. Köszönettel: Tóth Zoltán (REPUBLIC 1990-2013)” – írta közösségi oldalán.

A feszült hangulatú bejegyzések alatt a követőik is elmondták a véleményüket, de egyesek olyan túlzásokba estek, hogy már Boros Csabáék halálát is kívánták. Egyre inkább elszabadultak az indulatok, olyan is akadt, aki Tóth Zoltánt okolja Bódi László, Cipő halála miatt – írja a Bors.