KezdőlapCímlapEgészségesen étkeznél? Mutatunk három receptet, vigyázz, csak ezt fogod enni innentől

Egészségesen étkeznél? Mutatunk három receptet, vigyázz, csak ezt fogod enni innentől

Ezek a legnépszerűbb ToTu-s ételek, nem csak laktózérzékenyeknek.

A ToTu termékcsalád egy magyar fejlesztés eredménye. Tojásfehérjéből hoznak létre túró-, tejföl-, latté-, epres joghurt-alternatívákat, sőt, még számos proteindús tejtermék helyettesítőt. Most bemutatjuk a legnépszerűbb ToTu-s recepteket, amik már számos tej-, glutén-, szója- és hozzáadottcukor mentesen táplálkozónak nyújtanak ínycsiklandozó megoldásokat.

Őszibarackos paleo ToTu krém

Igazi különleges zárása lehet egy könnyed baráti vacsorának, de akármikor hatalmas sikert arathat ez a gyümölcsös és proteindús finomság. Sokak szerint a rászánt idő és átélt gasztronómiai élmény arányban egyszerűen verhetetlen.

Hozzávalók:

a zseléhez:

30 dkg megtisztított őszibarack

1 evőkanál citromlé

fél dl víz

3-4 dkg eritrit

6 gramm pektin

a krémhez:

40 dkg ToTu Rögös

40 dkg kókuszjoghurt

fél vaníliarúd kikapart magjai

5 dkg eritrit

fél dl forró víz

5 gramm zselatin

A zseléhez a kisebb darabokra vágott őszibarackot a citromlével és a vízzel addig főzzük, amíg a gyümölcshús puhává nem válik. Botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a pektinnel elkevert eritritet. Még 2 percig főzzük. Kihűtjük.

A krémhez a zselatint feloldjuk a vízben, majd 10 dkg Totu Rögös kivételével az összes többi hozzávalóval összeturmixoljuk. Hozzáforgatjuk a maradék ToTu Rögöst. Poharakba vagy csatos üvegekbe töltjük. 30 percre hűtőszekrénybe tesszük. Rákanalazzuk a zselét és már fogyaszthatjuk is.

Fűszeres paleo „mozzarella”

A tejmentesen táplálkozók, legyen szó tejfehérje-allergiásokról vagy akár paleozókról, egyik legnagyobb vágya a különböző sajtféleségek pótlása. Magyarországon az egyik legnépszerűbb sajt a mozzarella. Nem csoda tehát, hogy a tojásfehérje-alapú fűszeres félkeménysajt-alternatíva ennyire népszerű lett. Ráadásul még az elkészítése is egyszerű!

Hozzávalók:

20 dkg Totu Rögös

20 dkg Totu krém

1 teáskanál só

2 teáskanál citromlé

15 dkg kókuszolaj

2-3 összezúzott fokhagymagerezd

3-4 evőkanál apróra vágott medvehagyma (snidling vagy újhagyma zöldje vagy akár vegyesen)

2 dl forró víz

2 dkg por zselatin vagy 12 lap

A zselatint feloldjuk a forró vízben, majd a többi hozzávalóval, a medvehagyma kivételével, krémesre turmixoljuk. Hozzáforgatjuk a medvehagymát. Szilikon formába töltjük, végül hűtőszekrénybe téve hagyjuk megdermedni.

ToTu-s epres paleo szelet

Az eper talán a legnépszerűbb gyümölcs Magyarországon. Legyen szó süteményről, joghúrt ízesítésről, vagy túródesszert töltelékről, az eperrel nem lehet hibázni. Így van ez a tej-, glutén-, szója- és hozzáadott cukor-mentes finomságok esetében is. A ToTu-s epres paleo szelet elkészítése már összetettebb feladat, de a végeredmény mindent megér.

Hozzávalók:

a piskótához:

5 tojás

5 dkg őrölt mandula

5 dkg eritrit

az epres krémhez:

60 dkg Totu Rögös

50 dkg eper (fagyasztott kiolvasztott is jó)

10 dkg eritrit

1 bio citrom leve és reszelt héja

1 vaníliarúd kikapart magjai (elhagyható)

2 dkg por zselatin vagy 12 lap

1 dl víz

továbbá:

10 dkg cukormentes eperlekvár

a díszítéshez:

eper

citromfű

ehető virág

A piskótához a tojásokból csipetnyi sóval kemény habot verünk. Hozzáforgatjuk az eritrittel elkevert mandulát. Sütőpapíros lemezre kenjük. 180°C-on 14 perc alatt megsütjük. Kihűtjük. Lehúzzuk róla a papírt. Két 15 x 30 cm-es csíkot vágunk ki a tésztából. Az egyiket megkenjük a lekvárral. Ráhelyezzük a másikat. Keretet teszünk köré. Rásimítjuk az epres krémet, amivel csupán annyi a dolgunk, hogy a zselatint a vízben kis lángon feloldjuk. Az epret az édesítővel turmixgépben pürésítjük, majd a többi hozzávalót is mellé téve sima, csomómentes krémmé turmixoljuk. Dermedésig hűtőszekrénybe tesszük. Eperrel, citromfűvel és ehető virágokkal díszítjük.