2022.06.25
Vilmos
Kezdőlap Bűnügy Drogot árultak a pesti belváros egyik üzletében, bezáratták a zsaruk

Drogot árultak a pesti belváros egyik üzletében, bezáratták a zsaruk

Házkutatást tartottak és kábítószert találtak egy VII. kerületi üzletben a rendőrök. Az üzletet azonnal bezáratták a zsaruk.

A BRFK rendőrei a Katasztrófavédelem, a NÉBIH, illetve az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet munkatársaival együttműködve csütörtökön mentek ki a VII. kerület Kertész utcában található egyik üzlethez, mert az úgy hirdette meg tevékenységét, hogy ott Magyarországon elsőként lehet cannabis virágot, marihuánát vásárolni – írta a police.hu.

Az üzletben tartott házkutatás során csaknem négy kilogramm szúrós szagú, zöld színű kábítószergyanús növényi törmeléket találtak és foglaltak le. A helyszíni teszt szerint a lefoglalt anyag THC-tartalmú kábítószer volt. A rendőrök a kutatás során lefoglalták az üzlet 20 perc alatt keletkezett csaknem 400 ezer forintos bevételét is. A rendőrök az üzletből 15 vásárlót mintavétel céljából előállítottak, akik közül 12 embernek lett pozitív a tesztje. A lefoglalt kábítószergyanús anyagot a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ laboratóriumába szállították, amelyről az előzetes vegyészszakértői vélemény megállapította, hogy kábítószer. A VII. kerületi rendőrkapitányság az üzlet két tulajdonosa ellen kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást, elszámoltatásuk folyamatban van.