2023.09.26
Jusztina
Kezdőlap Címlap Donald Trump beperli a Google-t, a Facebookot és a Twittert

Donald Trump beperli a Google-t, a Facebookot és a Twittert

Az Egyesült Államok exelnöke bírósági végzést kér az állítólagos cenzúra megszüntetésére.

Mint köztudot, a Facebook hosszas huzavona után úgy döntött, határozatlan időre felfüggeszti Donald Trump volt amerikai elnök Facebook- és Instagram-fiókját. Utána is csak akkor térhet vissza, ha úgy ítélik meg, hogy a beengedése nem jár veszéllyel a közbiztonságra.

A volt amerikai elnök szerint a per „egy nagyon szép fejlemény a szólásszabadságunk szempontjából”, hiszen „ha ki tudnak tiltani egy elnököt, akkor ezt bárkivel megtehetik: Követeljük, hogy vessenek véget az árnyék-tiltásnak, az elhallgattatásnak, a feketelistázásnak, a száműzésnek, a törléseknek, amelyeket önök mind olyan jól ismernek” – mondta Donald Trump.

Az előző amerikai elnök azt állítja, „cenzúra áldozata lett”, ezért tiltották le profiljait a közösségi médiában. Egyelőre sem a Facebook, sem a Google, sem a Twitter nem reagált a per hírére.

Közben a per bejelentésével egyidőben Trump republikánus szövetségesei kiadtak egy nyilatkozatot a Kongresszusban, mely szerint „fel kell lépni a legnagyobb techvállalatok ellen”, például a cégek feldarabolásával.

Indirekt/Media1