2021.06.17
Laura, Alida
Kezdőlap Címlap Döbbenetes: 30 év után ment újra fogorvoshoz, el kellett távolítani az állkapcsát

Döbbenetes: 30 év után ment újra fogorvoshoz, el kellett távolítani az állkapcsát

Évekig próbált időpontot szerezni egy fogorvosnál, ám mire sikerült, késő volt.

Teljesen megváltozott az élete annak az 51 éves Darren Wilkinsonnak, aki mostanra képtelen beszélni, enni és inni, miután állkapcsa 90 százalékát el kellett távolítani. A férfi évek óta próbál eljutni egy szakemberhez – sikertelenül.

– Sok-sok éve próbáltam neki időpontot szerezni egy fogorvoshoz, mire végre kaptam. Nagyon félt a vizsgálattól, hiszen már 27 éve nem volt része ilyesmiben. Eleve nincs oda a fogorvosokért, de falfehéren tért haza – kezdte Wilkinson felesége, Mel.

Az asszony elmondta: a vizsgálaton készített röntgenfelvételen egy hatalmas sötét folt tűnt fel Wilkinson állának kellős közepén. A fogorvos állítása szerint még sosem látott ehhez hasonlót.

Fogorvosa elküldte Wilkinsont a sheffieldi kórházba, ahol két biopszia után kiderült: a férfi állkapcsát egy hatalmas, rosszindulatú tumor támadta meg, amelyet minél hamarabb el kellett távolítani.

Wilkinson műtétje a koronavírus-járvány miatt áprilisig húzódott, mire összesen hat életmentő műtéten esett át, ugyanis addig több komplikációtól és fertőzéstől is szenvedett.

– Olyan volt vele élni, mint egy időzített bombával. Mint kiderült, elképesztően ritka a férjem esete: egy az ötmillióhoz annak az esélye, hogy ez megtörténjen vele. A végén már annyira rosszul volt, hogy kijelentette: érzi, ahogyan minden szerve leáll – részletezte az asszony.

– Ha most belenézek a szájába, jól látom a fém alkatrészeket, a drótokat és az elhalt csontot. Jelenleg képtelen enni, inni és beszélni is, a nyele pedig annyira meg van duzzadva, hogy lélegezni is csak nehezen tud– mondta Mel.

Wilkinson nagy valószínűséggel képtelen lesz visszatérni a munkájához, jelenleg a lábszárcsontjából terveznek állkapocs-transzplantációt.

Indirekt/Bors