KezdőlapCímlapDöbbenet: Dobrev Klára szerint a rendőrök húzták a rövidebbet 2006 őszén

Döbbenet: Dobrev Klára szerint a rendőrök húzták a rövidebbet 2006 őszén

A 2006-os őszödi beszéd 15. évfordulóján tegnap Gyucsány Ferenc feleségi is megszólalt. Bár ne tette volna ezt Dobrev Klára, aki azt mondta, hogy a 2006 őszi rendőrterror során több rendőr sérült meg, mint tüntető.

Talán sokan emlékeznek még rá, az őszödi beszéd 2006. szeptember 17-én került nyilvánosságra, és országszerte tüntetéseket, utcai zavargásokat váltott ki. A 2006. május 26-án zárt körben elhangzott, helyenként durva szavakkal kísért beszédében Gyurcsány Ferenc miniszterelnökként azt mondta, hogy a kormány „végighazudta” az előző másfél, két évet, négy évig nem csináltak semmit, és messze túllépték az ország gazdasági lehetőségeit. A beszéd hatására több napos tüntetések, zavargások törtek ki, melynek csúcspontja az október 23-ai rendőrterror volt, amikor válogatás nélkül lőtték gumilövedékkel a tömeget az azonosító nélküli egyenruhások.

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje bagatellizálja és eltagadja a 2006-os rendőrterror valódi arcát és a gyurcsányi hatalomgyakorlás módszertanát, amikor arról beszél, büszke férje őszödi beszédére – erről Gaudi-Nagy Tamás volt országgyűlési képviselő, ügyvéd, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője beszélt a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában csütörtökön.

Dobrev ugyanis azt mondta, hogy a 2006-os tüntetések során több rendőr sérült meg, mint tüntető. Ez persze nem igaz. Gaudi-Nagy ezek után úgy vélte, amennyiben Dobrev Klára és társai, Gyurcsány Ferenccel a háttérben hatalomra kerülnek 2022-ben, egy tüntetés során könnyen viszontláthatjuk a 2006-os „szisztematikus, véres rendőrterrormódszert”.