2024.03.01
Albin
Kezdőlap Bűnügy Dani Alvesre kilenc év börtönt kér a spanyol ügyészség

Dani Alvesre kilenc év börtönt kér a spanyol ügyészség

A spanyol sportsajtó beszámolója szerint az ügyészség 150 ezer eurónyi kártérítésre is igényt tart Alvestől.

A spanyol ügyészség kilenc év börtönt kér a szexuális zaklatással vádolt Dani Alvesre, az FC Barcelona volt labdarúgójára, aki január óta előzetes letartóztatásban van. A spanyol sportsajtó beszámolója szerint az ügyészség 150 ezer eurónyi kártérítésre is igényt tart Alvestől.

A legnépszerűbb madridi sportnapilap, a Marca azt írta, a 40 éves brazil futballista ügyvédei hiába próbálták elérni, hogy védencük óvadék ellenében szabadlábon védekezhessen, a kérést újfent elutasították arra hivatkozva, hogy fennáll a szökés veszélye.

A gyanú szerint a labdarúgó tavaly december 30-án egy barcelonai szórakozóhelyen zaklatott egy nőt, akinek feljelentése nyomán vették őrizetbe. Az ügy tárgyalásának időpontját még nem tűzték ki.

A 126-szoros válogatott Dani Alves Brazília után több európai együttesben, így a Juventusban, a Paris Saint-Germainben, a Sevillában és az FC Barcelonában játszott, 2022 júliusa óta pedig a mexikóvárosi Pumas UNAM légiósa volt, amely a spanyolországi letartóztatása után szerződést bontott vele.