2021.01.23
Rajmund, Zelma
Kezdőlap Címlap Curtist egy évre elmeszelték

Curtist egy évre elmeszelték

Nem tudott uralkodni magán egy futsalmeccsen Széki Attila. A Curtis néven ismert rapper fojtogatta, majd nyakánál fogva rángatta ellenfelét, amiért kiállították. Az MLSZ egy évre eltiltotta az Újpest FC játékosát.

Pár napja dulakodás alakult ki az Újpest Futsal Club NB III-as csapatának meccsén, azon, amelyen Curtis is pályára lépett. A rapper nekiesett az ellenfél, az Issimo egyik játékosának. A mérkőzés után bocsánatot kért az érintettől, és kibékültek, de a Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága vizsgálatot indított.

„Széki Attila a mérkőzés 40. percében, amikor a labda játékon kívül volt, egy a csapattársa ellen elkövetett szabálytalanságot követően odalépett ellenfeléhez és elkezdte fojtogatni, majd nyakánál fogva rángatta. Ezért az erőszakos cselekedetéért, piros lappal kiállítottam. A piros lap felmutatását követően, kiütötte a piros lapot a kezemből” – írta jelentésében a játékvezető. A történtek után a fegyelmi bizottság 2021. november 20-ig, tehát egy évre minden, a labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől eltiltotta Curtist. A futballista és a lila-fehér klub a büntetés mértékét túlzónak tartja. Az Újpest Futsal Club még nem döntött, de várhatóan fellebbez a határozat ellen.

Kiss B. László