KezdőlapBelföldCsapás az alvilágra! Negyvenkét körözött embert fogtak el júniusban

Csapás az alvilágra! Negyvenkét körözött embert fogtak el júniusban

Az elfogatóparancsokat többek között rablás, testi sértés, zaklatás, lopás, hűtlen kezelés, kifosztás, garázdaság, csalás, kábítószer birtoklása, közokirat-hamisítás és ittas járművezetés miatt adták ki.

Negyvenkét körözött személyt fogtak el egy június 3. és 17. között szervezett akcióban – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szerdán a police.hu oldalon. Azt írták, az I., a II. és a XIII. kerületi rendőrkapitánysággal tekintettek át 740 körözési eljárást.

Az adatok kiértékelésének és az információk ellenőrzésének eredményeként a BRFK több osztálya – az érintett vidéki rendőrkapitányságok munkatársaival – 36 körözött embert fogott el. Az akció során továbbá megtaláltak két eltűntként keresett embert, és négynek a tartózkodási helyét állapították meg a körözést elrendelő hatóság kérésének megfelelően.

Az elfogatóparancsokat többek között rablás, testi sértés, zaklatás, lopás, hűtlen kezelés, kifosztás, garázdaság, csalás, kábítószer birtoklása, közokirat-hamisítás és ittas járművezetés miatt adták ki – ismertették a rendőrség honlapján.