2020.06.07
Róbert
Kezdőlap Belföld Budapesti szigor: lezárják a Margit-szigetet, a Római-partot és az Óbudai-szigetet

Budapesti szigor: lezárják a Margit-szigetet, a Római-partot és az Óbudai-szigetet

Budapest rendőrfőkapitányát kérte Karácsony Gergely főpolgármester, hogy segítsen betartatni a kijárási korlátozásokat. A szigorítások hétfő estig vannak érvényben.

Fővárosi önkormányzati rendészek lezárják a Margitszigetet 2020. április 10-én. MTI/Szigetváry Zsolt

Karácsony Gergely főpolgármester a Facebook oldalán jelentette be, hogy a tegnap bejelentett többletjogosítványaival élve, a húsvéti időszakra Budapest számos pontján korlátozó intézkedéseket vezet be: „A budapestiek védelmében, annak érdekében, hogy a főváros kezelésében álló különösen frekventált közterületeken ne legyen a járványveszély szempontjából veszélyes tömeg, elrendelem péntektől hétfőig, minden nap reggel 8 és este 10 óra között a Margitsziget, az Óbudai-sziget és a Római-part lezárását.”

A jelzett időszak alatt a 4-es 6-os villamos nem áll meg a Margit-hídon a sziget bejáratánál és a 26-os busz sem jár ezen a négy napon.

A BKK munkatársa lezárja a 4-es 6-os villamosok margitszigeti megállóját 2020. április 10-én. MTI/Szigetváry Zsolt

Tisztában vagyok vele, hogy a döntés a kikapcsolódni vágyó budapestiek körében népszerűtlen lehet, sokaknak okoz kényelmetlenséget. A járvány terjedésének megfékezése azonban most nehéz döntéseket tesz szükségessé. Kérem a budapestieket, maradjanak otthon az ünnepek alatt is. Azzal tesszük a legtöbbet a szeretteinkért, ha nem látogatjuk meg őket. Tudom, nehéz, de ha betartjuk a korlátozó intézkedéseket, akkor túl leszünk ezen is.

Bár még mindig nem jelent meg a kormányrendelet, amely értelmezi a miniszterelnök szavait, hogy milyen…

Közzétette: Karácsony Gergely – 2020. április 9., csütörtök