2022.10.03
Helga
Kezdőlap Címlap Botrány a sportlövőknél: felfüggesztették Sidi Péter versenyengedélyét

Botrány a sportlövőknél: felfüggesztették Sidi Péter versenyengedélyét

A Magyar Sportlövők Szövetsége (MSSZ) felfüggesztette Sidi Péter versenyengedélyét és eljárást indított ellene, mert a gyanú szerint behatolt csapattársa, Péni István szobájába a márciusi indiai világkupa-versenyen.

Sidi Péter

Sidi Péter világ- és Európa-bajnokkal szemben azután kezdeményezett eljárást az MSSZ, hogy Péni elküldte a szövetségnek a szálloda biztonsági kamerás felvételeit, amelyen állítása szerint látható, amint március 18-án 10.36-kor egy személy bement a szobájába – amelyben édesapjával lakott –, majd 11.21-kor távozott onnan. „Meglátásom szerint a felvételen szereplő személyről a ruházata és a kinézete alapján feltételezhető, hogy a magyar delegáció tagja volt” – írta Péni István.

A szövetség fegyelmi bizottsága a levél és a videófelvétel tanulmányozás után döntött a Sidi Péter elleni fegyelmi eljárás megindításáról. Szerintük a felvételen jól látható a sportlövő. Az MSSZ ezért a fegyelmi határozat meghozataláig felfüggesztette Sidi Péter versenyengedélyét – írta az MTI.

Egyébként az indiai világkupán Sidi és Péni egy másik botrányban is érintett volt, miután az 50 méteres összetett szám csapatversenyének döntőjében Péni és Pekler Zalán nem volt hajlandó szerepelni, mert Sidi – állításuk szerint – közös megállapodásuk ellenére felszerelt egy eszközt a puskájára. A példátlan eset miatt a szövetség három hónapra megvonta Pekler, Péni és Sidi Gerevich-ösztöndíját.