KezdőlapCímlapBenkő Dániel kérte, lánya szórja szét majd a hamvait

Benkő Dániel kérte, lánya szórja szét majd a hamvait

Nincs sírja a bohém lant-és gitárművésznek, akitől szűk körben búcsúzott a családja és néhány barátja.

Megfogadták, titokban tartják azt, hogy hol és hogyan vettek végső búcsút zenésztől. Azonban Benkő Dániel lánya megunta a találgatásokat és a Borsnak mesélt a részletekről.

„Sajnálattal tapasztaltam, hogy kérésem ellenére – mely szerint mindenki legyen szíves tiszteletben tartani édesapám emlékét – olyan írások jelentek és jelennek meg a mai napig, amelyek távol állnak a valóságtól. Most édesapám temetésével kapcsolatban szeretnék tiszta vizet önteni a pohárba – nyilatkozta Benkő Dániel lánya.

Fotó MTI/Szigetvári ZSolt

– Édesapám, Benkő Dániel, a csodálatos művész egy erős, megingathatatlan személyiség volt. Egy kőszikla, aki azt akarta, hogy az emberek szemében örökké ez a kép éljen, ha rá gondolnak. Ő egy szárnyaló lélek, aki nem arra teremtetett, hogy halála után testének hamvai egy márvány sírkő rabjává váljanak; nem egy zarándokhelyen kívánt nyugodni, ami az elmúlást juttatja az eszükbe az oda látogatóknak. Így hát, az ő kérésére a hamvait szabadjára engedtük a szálló szélben a hozzá igazán közel állók körében. Aki szeretne tőle elbúcsúzni, nem teheti, mert ő most is ott van mindenhol; a fűszálban, a fákban, a szélben és a csodálatos zenéjében, amely örökké fennmarad az utókor gyönyörködtetésére”.