KezdőlapBelföldBalhé a dubaji dollármilliárdos és a Marriott között

Balhé a dubaji dollármilliárdos és a Marriott között

Az Al Habtoor Group választottbírósági eljárást kezdeményez a luxusszálló ellen a vezetői megállapodás állítólagos felrúgása miatt.

Az Al Habtoor Group választottbírósági eljárást indított a Marriott International ellen, erősítette meg a dubaji székhelyű cég az Arab News-nak. A cég szabadulni szeretne a szállodaóriással kötött megállapodástól, és jelentős kártérítést is követelnek.

Az Al Habtoor Group szóvivője az Arab News-nak elmondta, hogy a választottbírósági ügyet a Marriot budapesti leányvállalatán keresztül indították meg. Hozzátették, hogy a cél „a Ritz Carlton Budapest kötött menedzsmentszerződés felmondása és jelentős mennyiségű kártérítés kikövetelése”. 

A választottbírósági eljárás olyan sajátos alternatív vitarendezési fórum, ahol a felek maguk dönthetnek arról, hogy milyen szakmai ismeretekkel rendelkező bírák alkalmasak speciális jogvitájuk eldöntésére. Ez a módszer lehetővé teszi, hogy a vitát egy harmadik országban vagy nemzetközi szinten rendezzék, elkerülve így az esetleges jogi összetűzéseket.

A választottbírósági eljárás részleteit azonban nem hozzák a nyilvánosságra. Az Arab News ugyan kereste a Marriott Internationalt, hogy kommentálják az ügyet, de a cég nem reagált a megkeresésekre. 

Az Al Habtoor Group a vendéglátás, az ingatlan- és az autóipar prominens szereplője; a cég komoly jelenléttel rendelkezik Budapesten is. A választottbírósági eljárás mindenképpen a vita eszkalálódását jelzi, mert a felek akkor szoktak ilyen eszközhöz folyamodni, ha minden más sikertelennek bizonyult. 

Indirekt/ATV