2022.10.04
Ferenc
Kezdőlap Címlap Babos Tímea belehúzott: már elődöntő párosban a Roland Garroson

Babos Tímea belehúzott: már elődöntő párosban a Roland Garroson

Ami egyesben nem nagyon megy, az párosban tükörsimán hasít. Babos Tímea, Kristina Mladenovic oldalán két szettben legyőzte a Marta Kosztyuk ukrán és Aljakszandra Szasznovics fehérorosz duót, a Roland Garros negyeddöntőjében, így a fináléba jutásért készülhet a következő meccsre.

Babos Tímea, párosban háromszoros világbajnok magyar teniszező, karrierje tizedik Grand Sla-elődöntőjére készülhet, miután a Roland Garros keddi játéknapján egy óra 28 perc alatt, Mladenovic oldalán 6:1, 7:5-re legyőzték a Marta Kosztyuk (ukrán), Aljakszandra Szasznovics (fehérorosz) duót.

Az első játszma nagyon sima volt. A harmadik gémben már fogadó előnybe kerültünk, bár az ellenfél egyből visszabrékelt, adogatójátékot már nem nyert utána. Bár tényleg sima volt, azért hosszú partik jellemezték az első játszmát, aminek így is 35 perc alatt vége lett.

A második még ennél is simábban indult, de aztán jött a hullámvasút. A magyar-francia páros kettős brékelőnybe került, azaz 4:1-re vezetett már. Csak a szervagémeket kellett volna hozni, semmi másra nem figyelni. Viszont három elrontott adogatójáték jött ezután, és az egyre nagyobb kedvet kapó ukrán-fehérorosz kettős pillanatok alatt 5:5-re egyenlített. A végjáték azonban jól sikerült. Visszabrékeltünk megint, majd egy újabb hosszú gémben, de kiszerváltuk a meccset.

Babos és Mladenovic címvédőként érkezett a Roland Garrosra, tavaly is második kiemeltként nyertek a kínai páros ellen. Most az elődöntőben majd a kilencedik helyre rangsorolt, amerikai Sofia Kenin, Bethanie Mattek-Sands duó lesz majd az ellenfelük. Ellenük a legutóbbi meccsen, tavaly Moszkvában 2-0-s vereséget szenvedtek.

Indirekt/Blikk