2021.07.29
Márta, Flóra
Kezdőlap Címlap Az olaszok az első továbbjutók a labdarúgó Európa-bajnokságon

Az olaszok az első továbbjutók a labdarúgó Európa-bajnokságon

Olaszország az idei Európa-bajnokság első csapata, amely már biztosan ott van a legjobb tizenhatba. Rómában 3-0-ra győzték Svájc válogatottját, amely ugyan próbálkozott, de nem volt ellenszer. Ráadásul folytatódott az olaszok egészen bámulatos sorozata.

Az olaszok elképesztő elánnal vetették magukat a mérkőzésbe. A 11. percben már helyzetbe is kerültek, Spinazzola bal oldali beadását Immobile fejelte hét méterről a felső léc fölé. A 20. percben pedig már az első gól is megvolt, igaz nem adta meg a videóbíró. Bal oldali szöglet után Chiellini előbb még emberbe fejelte, majd közelről berúgta a labdát, csak előtte kezezés volt.

Aztán jött a dráma, egy percen belül kettő is. Előbb Giorgio Chiellini sérült meg, le kellett cserélni. Nem sokkal később pedig Locatelli robbantotta fel a Stadio Olimpicót, Berardi jól lépett el, pontosan adott középre, a teljesen üresen érkező Manuel Locatelli pedig közelről bevágta. Ilyen egyszerű játék a futball.

A gól után Svájc is kimerészkedett, de a 37. percben megint a házigazdák rúghattak volna gólt, Spinazzola tette a labdát alig a bal kapufa mellé. A szünetre már nem változott az állás, az olasz csapat immár tizedik meccse áll győzelemre úgy, hogy még gólt sem kapott.

A második félidőben csak hat percig kellett várni az újabb olasz gólra. Megint Locatelli érkezett, 18 méterről ballal a bal alsóba bombázott. Egészen elképesztő ez az olasz válogatott, emberemlékezet óta nem látni ilyen erős olasz csapatot.

A 64. percben aztán Svájc is eljutott egy ziccerig, de Donnarumma bravúrral védett. Utána már a svájciak is kezdtek beletörődni, hogy ezen a meccsen képtelen megváltoztatni a megváltoztathatatlant. Aztán az olaszok megint meglőtték a harmadik góljukat. Ciro Immobile távolról talált be nagy erővel.

Olaszország pedig egy újabb hihetetlen rekordot ért el. 28. meccse nem tudja senki legyőzni a csapatot, az utolsó tíz meccsét pedig úgy nyerte meg, hogy gólt sem kapott, a góláraányuk 31-0. Lesz-e csapat az Eb-n, aki meg tudja őket állítani?

Indirekt/Blikk