2022.05.19
Ivó, Milán
Kezdőlap Címlap Ausztria bekeményít a koronvírus delta variánsa miatt

Ausztria bekeményít a koronvírus delta variánsa miatt

Jelentősen emelkedett az új megbetegedések száma az elmúlt napokban, ezért az osztrák válságstáb új intézkedéseket javasolt. Ausztria az enyhítéseket után most megint szigorít.

A jövő hét közepétől, július 22-től Ausztriában az éjszakai szórakozóhelyeket csak azok látogathatják majd, akiket már beoltottak, vagy negatív PCR-teszttel rendelkeznek. Az eddig elfogadott gyógyult státusz vagy az antigéngyorsteszt már nem lesz elegendő a belépéshez – írja az MTI. A vendéglátásban és rendezvényeken továbbra is megmarad a regisztrációs kötelezettség. Az úgynevezett zöld igazolványt pedig augusztus 15-től csak azok kaphatják meg, akik mindkét oltásukat felvették. A gyógyultak és a negatív koronavírusteszttel rendelkezők esetében nem változik a szabályozás.

Wolfgang Mückstein egészségügyi miniszter a delta variáns rohamos terjedésével indokolta a döntést. „A járvány elleni harcban továbbra is az oltás a legfontosabb és leghatékonyabb eszköz” – jelentette ki. Egyúttal felhívta a lakosság figyelmét arra, hogy a terjedő delta variánssal szemben csak kétszeri oltással lehet eredményesen védekezni.