KezdőlapBelföldÁrpád hídi tragédia: több mint 800 ezer forintot gyűjtöttek a taxisnak

Árpád hídi tragédia: több mint 800 ezer forintot gyűjtöttek a taxisnak

Az őt alkalmazó cég ideiglenesen csereautót ajánlott fel, amivel átmenetileg dolgozhat.

Már több mint 800 ezer forintot gyűjtöttek össze kollégái annak a taxisnak, akinek elrabolt kocsijával több autóval ütközött egy férfi múlt héten az Árpád hídon – tudósít az RTL Híradó. A balesetben hárman haltak meg, négyen pedig megsérültek.

Biztosítási szempontból érdekes vetülete van a történetnek: az elhunytak családjának és a sérülteknek teljes kártérítés jár, amit az RTL Reggeliben nyilatkozó ügyvéd szerint a meglopott taxis biztosítójának kell állnia.  Szatmári-Margitai Gergely szerint

Ilyenkor azok a személyek, akik a balesetben teljesen vétlenek voltak, ők igényüket érvényesíthetik a taxi kötelező felelősségbiztosítójával szemben, ami bizonyos szempontból jó, mert védelmet ad a teljesen vétlen személyeknek. Jelen esetben a taxitulajdonos üzemben tartója, tehát a hölgynek ez ugye nem egy jó dolog. Ő maga azzal szemben tudna kárt érvényesíteni, aki felelős ezért a balesetért – tette hozzá.

Ez azonban lehetetlen, mivel a balesetben maga az ámokfutó is meghalt. A taxis abban reménykedhet, hogy az ámokfutó örököseinél érvényesíteni lehet a kártérítési igényt. Ennek kiderítése azonban hónapokig tarthat. A 43 éves ámokfutó jövedelméről jelenleg annyit tudni, hogy április óta üzlettársával közösen egy büfét üzemeltetett a Balatonnál, ám a helyet azonban csak bérelte.

A 18 éve taxizó nőért kollégái fogtak össze, eddig több mint 800 ezer forintot gyűjtöttek össze. Az őt alkalmazó cég ideiglenesen csereautót ajánlott fel, amivel átmenetileg dolgozhat.