2023.12.08
Mária
Kezdőlap Címlap A milliárdos japán üzletember szerint öngyilkosság idén megtartani az olimpiát

A milliárdos japán üzletember szerint öngyilkosság idén megtartani az olimpiát

A Hiroshi Mikitani, Japán vezető e-kereskedelmi (Rakuten) vállalatának vezérigazgatója a még mindig súlyos járványhelyzetre hivatkozva aggasztónak tartja az idei tokiói olimpia megtartását.

A vezérigazgató mellett a Toyota és a SoftBank vezetése is aggódik a játékok miatt.

„Veszélyes vendégül látni egy ekkora nemzetközi eseményt, ahova a világ minden tájáról érkeznek. Túl nagy a kockázat” – magyarázta Mikitani a CNN Buisenssnek adott exkluzív interjújában, melynek során azt is elárulta, hogy megpróbálta meggyőzni a kormányt az olimpiai játékok lemondásáról.

„A hozadéka nem elég nagy, amikor azt látjuk, hogy sok ország még mindig erőlködik, mint például India és Brazília. Még nincs itt az ideje az ünneplésnek” – tette hozzá az üzletember aggódva.

A koronavírus-járvány továbbra is tombol, és a fertőzések növekedése miatt semmilyen szempontból nem lenne logikus megtartani a versenyeket.

Ezért létrehoztak egy online petíciót, melyet már több százezren írtak alá. Sőt Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) sajtótájékoztatóját is megzavarta egy tüntető a héten.

„Nagyon félek az olimpia megrendezésétől, nemcsak Japán, hanem számos ország miatt. Nehéz helyzetben vannak. Nem tudom, hogyan támogathatják a sportolók elküldését.” – fejezte ki aggodalmát Masayoshi Son, a SoftBank vezérigazgatója.

A Toyota, az idei játékok egyik vezető szponzora a hét elején azt nyilatkozta, hogy aggódik amiatt, hogy a közelgő esemény előtt a közvélemény frusztrált hangulata a sportolók felé irányul – írja az ATV.hu a CNN interjúja alapján.

Indirekt/atv.hu