2021.06.20
Rafael
Kezdőlap Címlap Hoppá: a kínaiak újra megépítik a Titanicot – Videó

Hoppá: a kínaiak újra megépítik a Titanicot – Videó

Sokaknak nem tetszik az ötlet, ám a kínaiak nem sokat foglalkoznak a más országból jött kritikával. Ha eldöntenek valamit, azt meg is valósítják. Már építik a Titanic mását, de nem fogják tengerre bocsátani.

A kínai Sichuan tartományban található vidámpark elhatározta, kerül, amibe kerül, de megépítik látogatóik számára a Titanic élethű mását. Az építési munkálatokat 2014-ben kezdték, és úgy tűnik, most lassacskán a végére ér a bonyolult folyamat, amire eddig 155 millió dollárt, átszámítva 44 milliárd 330 millió forintot szántak.

A park a teljes hatás érdekében megépíti még a Southampton kikötőt is, ahonnan anno 1912-ben útjára indult a világ leghíresebb utasszállító hajója. A park úgy számol, hogy ez a nem mindennapi attrakció évente 2-5 millió embert vonz majd a világ minden szegletéből. Ennek ellenére az ötlet rengeteg nemtetszést váltott ki, a kínai és a nemzetközi média nem helyeselte azt, hogy a világ egyik legnagyobb katasztrófájaként elhíresült hajóból újabb készüljön, méghozzá turistalátványosság, és szórakoztatás címszó alatt.

Visszavonulót fújni, úgy tűnik, a negatív kommentek ellenére már túl késő, Xu Junnian projektmenedzser szerint a hajó majdnem elkészült, és várhatóan az év végén mutatják meg a nagyközönségnek – számolt be róla a Tények.