KezdőlapCímlapA havi 20 milliót kereső Dejan Sztankovics távozásán anyagilag is nyer a...

A havi 20 milliót kereső Dejan Sztankovics távozásán anyagilag is nyer a Ferencváros

Mivel a felsőpolcos szerb edző teljes stábja követi a szakembert Moszkvába, a Fradi megközelítőleg 150 millió forintot kap a Szpartak Moszkvától.

A Szpartak Moszkva labdarúgócsapata kifizette a Dejan Sztankovics szerződésében szereplő kivásárlási záradékot, így a szerb vezetőedző azt követően távozik a Ferencváros kispadjáról, hogy csapatával elvesztette a Magyar Kupa fináléját a Pakssal szemben. Sztankovics mindössze 42 mérkőzésen irányította a magyar rekordbajnokot, holott a vezetőség hosszú távon tervezett vele.

Orosz sajtóinformációk, pontosabban Ivan Karpov újságíró szerint az orosz élvonalbeli Szpartak Moszkva 200 ezer eurót fizetett a Ferencvárosnak, mivel ez az összeg volt a szerb tréner négyhavi bére. Ennek értelmében Sztankovics ferencvárosi regnálása alatt átlagosan közel 20 millió forintot keresett havonta. A Sportal viszont úgy tudja, nem 200 ezer eurót kapott a magyar csapat távozó vezetőedzője után, mivel az oroszok Sztankovics stábtagjaiért is fizettek, akik követik Moszkvába a szerb szakembert. 

Nenad Szakács másodedző, Pierluigi Brivio kapusedző, Dereico Pannoncini erőnléti edző valamint Vincenzo Sasso adatelemzőért is fizetett a Szpartak, így a Fradi megközelítőleg 150 millió forintot kap a Szpartak Moszkvától – állítja a Sportal. A lap hozzátette, Sztankovics amióta vezetőedző, ezzel a stábbal dolgozik.

A Ferencváros természetesen nem kommentálta a sajtóhíreket, de immár egyre biztosabb, hogy mezeladásokon kívül vezetőedzője hirtelen távozásából is komolyabb összeg ütötte Kubatov Gábor klubelnök csapatának a markát.