2024.03.01
Albin
Kezdőlap Címlap A daganatos megbetegedésének diagnosztizálása óta most szólalt meg először III. Károly

A daganatos megbetegedésének diagnosztizálása óta most szólalt meg először III. Károly

A 75 éves uralkodó szerint diagnózisának nyilvános bejelentése a rákos betegeket támogató szervezetek fáradhatatlan munkájára is rávilágított.

„Szívélyes köszönetet” mondott III. Károly király az embereknek a támogató üzenetekért, amelyeket azóta kapott, hogy rákot diagnosztizáltak nála. Betegségének hétfői, hivatalos bejelentése óta először szólalt meg az uralkodó.

Mindazok, akiket érintett a rákbetegség, tudják, hogy az ilyen kedves gondolatok a legnagyobb vigaszt és bátorítást jelentik – fogalmazott közleményében a 75 éves Károly.

„Ugyanilyen bátorító hallani, hogy saját diagnózisom megosztása hogyan segítette széles körben a megértést, és rávilágított azoknak a szervezeteknek munkájára, amelyek a rákos betegeket és családjaikat támogatják az Egyesült Királyságban és a nagyvilágban. Fáradhatatlan gondoskodásuk és elkötelezettségük iránti múlhatatlan csodálatom a saját személyes tapasztalatom miatt még nagyobb.”

Azt egyelőre nem hozták nyilvánosságra, hogy a királynak pontosan milyen rákbetegsége van, de kezelik, és jelenleg Sandringhamben tartózkodik. Annyit közöltek, hogy az orvosok a király prosztataműtétjét követő diagnosztikai vizsgálatok során azonosították a betegség egy formáját.

Indirekt/BBC