2024.02.29
Elemér
Kezdőlap Címlap 20 millió forintot is érhet ez a régi iPhone

20 millió forintot is érhet ez a régi iPhone

A 2007-es készülék bontatlan csomagolásban, egyéb kiegészítőkkel vár az aukcióra.

Léteznek olyan ikonikus termékek, amiknél már a megjelenésük pillanatában lehetett sejteni, hogy formabontóak és akár milliókat is érhetnek a későbbiekben. Ilyen az első generációs iPhone is, illetve az Apple több ma már legendásnak is nevezhető terméke. 40-60 ezer dollárra becsülik azt az első generációs iPhone-t, ami nemrég került be a Sotheby’s aukciós ház kínálatába – szúrta ki a Pénzcentrum.

A 4GB-os készülékhez még egy iPhone Bluetooth Headset (Factory-sealed) és egy 160 GB-os, hatodik generációs iPod Classik is jár. Ez a három termék volt az 2007-ben, ami megalapozta az Apple jövőbeni sikereit, ezzel sikerült egy mára 3 billió dolláros céget építeni, ami egyben a világ egyik legértékesebb vállalata.

Ennek megfelelően pedig mélyen a zsebébe kell nyúlnia a gyűjtőnek, aki meg szeretné venni ezt a három, legendás készüléket. A becsült értéke a csomagnak ugyanis 40-60 ezer dollár, azaz mai forintárfolyamon számolva több mint 14-21 millió forint. Mindezt egy telefonért, egy fülhallgatóért és egy iPod-ért, amit még kicsomagolni sem éri meg, hiszen abban a pillanatban több tízmillió forintot buksz.