2023.09.26
Jusztina
Kezdőlap Belföld Újabb részletek derültek ki a gyilkossággal vádolt Curtis bátyjáról

Újabb részletek derültek ki a gyilkossággal vádolt Curtis bátyjáról

Friss részleteket tudott meg a Blikk a rapper Curtis több hónapja börtönben raboskodó bátyjáról. Sz. Lajos a többi rabtól hermetikusan elzárva, egyszemélyes cellában tölti a mindennapjait, s a sivárságba csak az étkezések hoznak némi változatosságot.

Meg persze az, hogy a kapcsolattartóival telefonon beszélhet, ezek a percek tartják a gyilkossággal gyanúsított férfiban a lelket. Úgy tudjuk, az egész családja teljes mellszélességgel kiáll mellette (beleértve az öccsét, Curtist is), a hozzátartozók beosztják, hogy melyik nap kivel beszél.

– Ügyfelem nem azért van egyszemélyes cellában, mert bármiféle gond lett volna vele a börtönben, ez egy teljesen normális, általános gyakorlat ilyen jellegű bűncselekményeknél – szögezte le Sz. Lajos védője, dr. Zamecsnik Tamás.

Az ügyvéd szavait támasztja alá a lap informátora is, aki arról számolt be, hogy Lajos mintarabnak számít, bekerülése óta fegyelmi probléma nem volt vele. Pontosan követi az őrök utasításait. Feltehetőleg az összebeszélés veszélye miatt van egyedül, így esélye sincs, hogy akár a rabtársak segítségével üzenjen a bűntársainak.

– Lajos igazi fegyelmezett katonaként viseli a bezártságot, teljes szívvel hiszi, hogy hamarosan tisztázódik a szerepe a gyilkossági ügyben és kikerül a börtönből – árulta el a jogász.

Sz. Lajost és két társát, az MTK-focista, Katzenbach Imre megölésével gyanúsítják. A rendőrség álláspontja szerint a három férfi 2009-ben megölte, majd elásta az egykori középpályást. A futballistát évekig eltűntként keresték, s csak nemrégiben derült ki, hogy gyilkosság áldozata lett. Sz. Lajos és társai egy vádalku miatt került a rendőrség látókörébe: a gyilkossággal először meggyanúsított H. Attila, a focista özvegyének párja vallott rájuk.

Indirekt/Blikk