2022.05.26
Evelin, Fülöp
Kezdőlap Bűnügy Tíz éve körözött magyar bűnözőt fogtak el Thaiföldön

Tíz éve körözött magyar bűnözőt fogtak el Thaiföldön

Tíz év után fogtak el egy magyar körözött bűnözőt Thaiföldön. Nevetséges, mit bukott meg az egykori biztosítási csaló, így nemcsak a börtönnel, de sok százmilliós büntetéssel is számolnia kell.

Tíz év után fogtak el egy magyar bűnözőt, aki Tahiföldön bujkált hosszú évekig. A most 48 éves férfire biztosítási csalás miatt adtak ki körözést annak idején, ám sikerült felszívódnia a magyar hatóságok szeme elől.

A férfit végül az buktatta le, hogy a Tahiföldi bevándorlási hivatalnak feltűnt, hogy 4254 nappal lépte túl az országban való tartózkodási engedélyét. Turista vízumát ugyanis még 2010-ben váltotta ki, mindössze 60 napra – írja a Thiger.

A magyar körözött bűnözőt Bangkokban tartóztatták le, és csak akkor derült ki, hogy az igazságszolgáltatás elől szökhetett el a távolkeleti országba, amikor a kitoloncolását kezdték intézni és felvették a kapcsolatot a magyar hatóságokkal.

A férfinek most azonban már nemcsak magyar igazságszolgáltatással kell szembenéznie, ugyanis súlyos pénzbüntetést kapott is amiért egy évtizedig illegálisan tartózkodott az országban: több mint 400 millió forintot kell kifizetnie Thaiföldnek.