KezdőlapBűnügySzükségállapotot rendeltek el: már több halottja is van a washingtoni tüntetésnek

Szükségállapotot rendeltek el: már több halottja is van a washingtoni tüntetésnek

Újabb részletekre derült fény a Capitolium szerda esti ostromával kapcsolatban, többen is meghaltak az épületbe való betörést követően.

Tüntetők vették ostrom alá a Capitolium épületét szerdán, a republikánusok ugyanis késleltetnék Biden győzelmének kongresszusi jóváhagyását, így megtámadták az amerikai törvényhozás épületét.

A washingtoni rendőrfőnök, Robert Conte bejelentette, hogy további három áldozata van az ostromban, azonban azt nem részletezte, minek következtében vesztették életüket. Ezzel együtt már négyre nőtt a halálos áldozatok száma. Korábban ugyanis egy nőt lőttek le a rendőrök, Contee hozzátette, ezt az esetet ki fogják vizsgálni – írja az NBC.

Arról is beszámolt, hogy már tizennégy rendőr megsérült, közülük kettőt kórházba is kellett szállítani. Egyikük súlyosan megsérült, mikor a tüntetők behúzták őt a tömegbe és megtámadták. A helyszínen két robbanószerkezetet is találtak, illetve fegyvereket, Molotov-koktélokat, amelyeket egy teherautóban találtak meg. Eddig összesen 52 embert tartóztattak le.

Ezzel együtt Washingtonban 15 napra szükségállapotot rendeltek el, illetve kijárási tilalom is érvényben van, így nem lehet az utcára menni este hattól reggel hatig – írja az NBC.

Indirekt/Blikk