2022.12.07
Ambrus
Kezdőlap Belföld Már bánja tettét a zuglói édesanya, aki begyógyszerezte hároméves kisfiát

Már bánja tettét a zuglói édesanya, aki begyógyszerezte hároméves kisfiát

Az egyik pillanatban még minden rendben volt, a következőben pedig imádott fia életére tört egy 25 éves nő Zuglóban. Az asszony antidepresszánst adott be tündéri, hároméves kisfiának, majd ő is bevett jelentős mennyiséget a gyógyszerből.

Az, hogy a pokoli elhatározás nem végződött tragédiával, csak annak köszönhető, hogy a pici nagymamája időben rájött lánya tettére, így az alélt csöppséggel a közeli orvosi rendelőbe rohant. A kisfiút jelenleg a Heim Pál kórházban ápolják, az életére törő anyja, E. pedig a rendőrségen beismerő vallomást tett – írja a Blikk.

Dr. Funk Sándor addiktológus szerint az antidepresszáns hatása szinte megjósolhatatlan egy gyerek esetében, hiszen ilyen jellegű teszteket – érthető okokból – nem végeznek.

A nő az anyjával és a testvérével több mint egy évtizede települt át Erdélyből Magyarországra. Ismerősei szerint a rajongásig szerette a kisfiát, amióta az csak megszületett, óvó, féltő gondoskodással vette körül, másról szinte nem is lehetett vele beszélni, mint a gyermekéről. Első hallásra senki nem is akarta elhinni, hogy képes volt ilyen iszonyatra.

„Rendes lány, csak lelkileg valahogy mindig labilis volt. Egy időben sajnos a drogokat is kipróbálta, ami még instabilabbá tette” – mesélte lapunknak egy korábbi osztálytársa.

– Az anyukájával együtt nevelte a kicsit, mert az apuka nemigen vett részt az életükben. Nemrégiben arra panaszkodott nekem, hogy nincs munkája, így nagyon szűkösen élnek. Talán az egzisztenciális kilátástalanság vezetett oda, hogy végezni akart magával és a picivel. De az sem kizárt, hogy valamilyen szerelmi bánatot nem tudott feldolgozni – tette hozzá az ismerős.

A nő a közösségi oldalán is szinte csak a kisfiáról tett ki fényképeket, amelyek egyikén még boldogan díszítik együtt a karácsonyfát. Egy másik képhez pedig bő egy hónappal ezelőtt, ezt írta: „Az az érzés, amikor Anyának hív, az én szívem alatt nőtt, én vérem, amikor ránézek minden nehézség és minden rossz elmúlik…. Olyan érzés, amit nem lehet szavakkal elmondani vagy leírni, milyen jó érzés, mennyi büszkeséggel tölt el, hogy Anya vagyok, és az, hogy ő az én Fiam!”

Indirekt/Blikk