KezdőlapBűnügySportlövőbotrány: súlyosbították Sidi Péter eltiltását

Sportlövőbotrány: súlyosbították Sidi Péter eltiltását

A Magyar Sportlövő Szövetség (MSSZ) elnöksége hétfőn, másodfokon súlyosbította korábbi egy éves büntetését, két évre tiltotta el Sidi Pétert, amiért a márciusi indiai világkupán jogosulatlanul bement a később pozitív doppingmintát szolgáltató Péni István szobájába, s valószínűleg ő tett doppingot Péni vitaminjába.

Nagy György, az MSSZ elnöke az elnökségi ülés után tartott sajtótájékoztatón bemutatta azt a felvételt, amelyen látható, ahogy a komáromi világ- és Európa-bajnok sportlövő belépett csapattársa szobájába, majd közel 45 perc után elhagyta azt.

„A mai napon az elnökség az én javaslatomra az elsőfokú egyéves eltiltást két évre módosította” – mondta a sportvezető. Hozzátette, a szövetség nem tudja bizonyítani azt, hogy Sidi manipulált Péni vitaminjával, és vádaskodni sem akar, a büntetést csak a jogtalan behatolás miatt szabták ki rá – írta az MTI. Amúgy a hivatalos álláspont szerint a vitaminokat egyértelműen manipulálták.

Az ügyben a rendőrség is nyomoz, ezzel kapcsolatban Nagy újságírói kérdésre elmondta, hogy ugyan szerették volna megvárni az ítéletet, de a saját ismeretei és a bizonyított sportszerűtlenség alapján nem kockáztathattak meg hasonló eseteket a jövőre nézve, ezért tiltották el Sidit.

Péni Istvánt viszont a pozitív doppingminta ellenére a nemzetközi szövetség közvetlenül a májusi, eszéki Európa-bajnokság előtt felmentette, miután illetékes testülete arra a megállapításra jutott, hogy ártatlan a szóban forgó doppingügyben, vele szemben szabotázs történt.