2021.10.23
Gyöngyi
Kezdőlap Bűnügy Sokkoló: láncra vert rabszolgákat tartott egy férfi Nógrád megyében

Sokkoló: láncra vert rabszolgákat tartott egy férfi Nógrád megyében

Döbbenetes bűncselekmény ügyében emelt vádat a rendőrségi nyomozás lezárását követően a Nógrád Megyei Főügyészség. A legsötétebb középkort idéző történet főszereplője egy salgótarjáni, mindössze 22 éves férfi.

Az ügyészség azt közölte, hogy emberkereskedelem bűntette és más súlyos bűncselekmények miatt emelt vádat a 22 éves salgótarjáni férfi ellen, aki a vád szerint embertelen körülmények között tartva munkásokat foglalkoztatott otthonában. De ez csak a jéghegy csúcsa. Az ügyészségi közleményből embertelen történet részletei körvonalazódnak:

A vád szerint a fiatalember 2018 és 2020 között ház körüli munkák, valamint építőipari munkavégzés ellátása végett kiszolgáltatott helyzetű embereket csábított dorogházi birtokára, azt ígérve, hogy munkájukért fizetést, szállást és élelmezést kapnak.

Nemcsak toborozta az embereket: volt, hogy 70ezer forintért vásárolt meg egy az eljárásban ismeretlenül maradt személytől egy gondnokság alatt álló férfit, akit szintén dolgoztatott.

Az embereket a nyári konyhában, vagy az udvaron álló működésképtelen gépkocsiban szállásolta el, élelmet alig kaptak, illetve a házban található fürdőszobát és illemhelyet sem használhatták. Csak a vádlott engedélyével hagyhatták el a birtokot, és amikor ezt egyikük megszegte, a fiatal “gazda” hátrakötözött kezekkel, lánccal kikötötte őt.

A súlyos bűnügycselekmények ügyében megvádolt férfi a közlemény alapján nyilván drogozott is, mivel az ügyészség úgy fogalmaz: “Amikor a vádlott tudatmódosító szerek hatása alatt nem tudott aludni, az egyik sértettet is felébresztette és arra kényszerítette, hogy vele éjszakázzon.”

A férfi egy nőt is rábírt arra, hogy nála éljen. A nőt, érkezését követően, a vádlott utasítására az egyik dolgozó megerőszakolta, ezután a vádlott egy másik dolgozóját is kényszerítette arra, hogy a nővel szexuális kapcsolatot létesítsen.

A férfi ezen felül az általa dolgoztatott áldozatok nevére gépjárműveket vásárolt, hogy tulajdonszerzési illetéket ne kelljen fizetnie.

Áldozatai egy része végül meg tudott szökni, beszámolóik alapján indult meg a büntetőeljárás a férfi ellen, akit a Nógrád Megyei Főügyészség emberkereskedelem bűntettével, nemi erkölcs elleni bűncselekményekkel, személyi szabadság megsértésével és közokirat-hamisítással vádol.