2021.06.17
Laura, Alida
Kezdőlap Bűnügy Megtámadták Rékasi Károly fiát a 4-6-os villamoson

Megtámadták Rékasi Károly fiát a 4-6-os villamoson

A múlt hét végén megtámadták a 4-es 6-os villamoson Rékasi Károly fiát, a 19 éves Zsigmondot, aki éppen a két hónapja munkálkodó, Magyarország megmentelek nevű szervezetének tagjaival járta éjszaka a fővárost.

Rékasi Zsigmondot és önkéntes csapatát péntek éjjel megtámadták a 4-6-os villamoson, az eset kapcsán a rendőrséggel is konzultáltak. A hatósági figyelmeztetésből pedig kiderült: hiába magukat és másokat próbáltak megvédeni, ha tettlegességig fajul a konfliktus, jogilag ugyanolyan garázdának minősülnek, mint a támadóik. A péntek este történtekről elvileg videófelvétel is készült, amit Rékasi azért nem oszt meg és azért nem jelenti fel a támadót sem, mert így nem indul eljárás az ügyben, ezzel a húzással pedig saját mozgalmának tagjait is védi.

A színész fia által alapított mozgalom célja az volt, hogy megakadályozza, hogy a részeg/drogos alakok nőket erőszakoljanak, járókelőket molesztáljanak vagy időseket verjenek át. Zsigmond és társai most úgy döntöttek, kénytelenek ideiglenesen felfüggeszteni a két hónapja elindított Magyarország megmentelek nevű szervezetüket.

Rékasi Károly színművész sem hagyta szó nélkül a történteket: „Ha a segítő szándékú erőszakmentes közbelépést ennyire korlátozzák, azzal teret engednek a szándékosan kárt okozóknak.”

Indirekt/Blikk